Om arenaen

Spørgsmål og Svar

​Her finder du svar på generelle spørgsmål om den kommende Royal Arena.​​​​

Hvad er en multiarena?
En multiarena er i al sin enkelhed en facilitet, hvor forskellige begivenheder kan udfoldes, det være sig kultur-, musik- og sportsbegivenheder. Arenaen vil blive fleksibel og fungere som et "plug-in" for ethvert internationalt show, koncert eller event. Store internationale begivenheder der placeres i København, kan derved hurtigt installere sig og komme hurtigt videre og samtidigt tilbyde publikum den bedst mulige oplevelse.

 


Hvorfor bygger Realdania og Københavns Kommune en arena nu?
København har i mange år manglet en facilitet som netop Royal Arena, der kan tiltrække en lang række forskellige kulturelle og sportslige begivenheder. Samtidig er København én af de få storbyer i Europa uden en arena. Med opførelsen af Royal Arena kommer København på niveau med andre storbyer som Hamborg, Berlin og Stockholm.


Hvad kan vi vente os af Royal Arena?
Royal Arena bliver en arena i international topkvalitet, som kan anvendes til mange typer af begivenheder inden for kultur, musik og sport. Det gælder bl.a. begivenheder som koncerter, håndbold, cirkus og ridesport, men også f.eks. ishockey, svømning og badminton. Parterne bag arenaen indgår i et tæt samarbejde med nogle af verdens bedste akustikere for at sikre den optimale akustik uanset typen af arrangement. Kravene til akustikken under henholdsvis et musik- og sportsarrangement er meget forskellige. Vi vil bestræbe os på at skabe de bedste akustiske betingelser for ethvert arrangement.

Hvor mange bliver der plads til?
Til musikarrangementer og lignende vil der være plads til op til 15.000 siddende og stående tilskuere, mens der til sportsbegivenheder vil være plads til op til 12.500 tilskuere. Arenaen vil få en størrelse på knap 35.000 etagemeter med foyerarealer til gæsterne og servicearealer til optrædende kunstnere og sportsudøvere.

 

Hvor mange arrangementer regner i med, at der bliver om året?
Parterne bag Royal Arena forventer, at der vil blive afholdt ca. 60-80 arrangementer om året, hvilket er en høj frekvens sammenlignet med andre arenaer.

 

Hvem står bag designet og vil det skæmme det naturskønne område?
Designteamet 3XN, HKS Architects, Arup, ME Engineers og Planit-ie står bag designet af Royal Arena efter at have vundet designkonkurrencen om projektet i juni 2012.

Designet giver udtryk for en stærk skandinavisk tradition, hvor kvalitet, funktion og design går op i en højere enhed og giver Royal Arena en markant nordisk identitet. I valget af arkitekter, er der lagt stor vægt på, at designopgaven løses, så arenaen bliver en integreret del af området, der samtidig kan understøtte bylivet. Området omkring arenaen vil dog fortsat være velforsynet med en række friarealer. Med arenaens placering tæt på Kalvebod Fælled, vil der stadig være meget kort til natur- og friluftsoplevelser.

Hvor ligger Royal Arena ift. transportmuligheder?
Med beliggenhed i Ørestad Syd i København er det nemt at komme til arrangementer i Royal Arena. Inden for gåafstand findes to metrostationer (Ørestad og Vestamager), samt regionaltogstationen Ørestad Station. Desuden er der til- og frakørsler til motorvej E20 i umiddelbar nærhed. Endelig bliver der gode muligheder for at parkere sin cykel tæt ved arenaen.

 

Arenagæster i bil kan benytte parkering ved Field's, men også parkeringsanlæg tæt på arenaen. Fra disse anlæg kan bilerne meget hurtigt køre ned på motorvejen eller andre større veje, hvor de vil udgøre en mindre del af den samlede trafik. Når Royal Arena åbner, udbygges to centrale veje ved arenaen fra ét til to spor i hver retning. Det gælder Ørestads Boulevard på strækningen ved Hannemanns Allé til Asger Jorns Allé samt Hannemanns Allé.

 

Hvordan undgår man at beboerne i området bliver generet af støj fra arrangementerne?
Der er stor fokus på, at støj fra arrangementer ikke skal genere nærområdet. Lydniveauet til arrangementerne vil naturligvis være på et sådan niveau, at man overholder lokalplanens grænseværdier for støj. Det sikres blandet andet ved, at arenaen bygges med en tilstrækkelig taglydisolation, samt at facader og generel design af arenaen tager højde for disse forhold.

 

Kommer området ikke til at flyde med skrald og tomme øldåser?
Det er Live Nation som operatør, der i samarbejde med grundejerforeningen vil have ansvaret for at holde nærområdet rent og pænt.

Hvordan vil man sikre at der bliver skabt et livligt lokalmiljø omkring arenaen?
Parterne bag arenaen lægger stor vægt på at arbejde med bydelen som helhed. Fokus har været, at området skal være præget af høj arkitektonisk kvalitet og en gennemtænkt byplanlægning, således at Ørestad Syd bliver et attraktivt område at bo, arbejde og drive virksomhed i.

Specifikt vil vi i forhold til arenaen lægge vægt på, at den fremstår som en integreret del af byen og kan bidrage positivt til bylivet. Det skal bl.a ske ved at arenaen får en visuelt åben stueetage, som åbner arenaen mod nærmiljøet.

 

Der bliver i disse år talt meget om manglen på praktikpladser for unge på erhvervsuddannelserne. Påtager i jer et ansvar for dette?
Vi vil meget gerne påtage os et ansvar for at uddanne unge mennesker. Derfor er det et krav i flere af vores udbud, at entreprenørerne skal oprette praktikpladser i overensstemmelse med de af Borgerrepræsentationen vedtagne retningslinjer.

Arena CPHX P/S
Jarmers Plads 2
DK-1551 København V
Tlf. 70 11 66 66

Byggeplads
Hannemanns Allé 18
2300 København S