Design

Design

Vinderprojektet fra 3XN, HKS Architects, Arup, ME Engineers og Planit-ie er udtryk for en stærk skandinavisk designtradition, hvor kvalitet, funktion og design går op i en højere enhed.​​

Dermed får Royal Arena en markant nordisk identitet. Samtidig lægger vinderprojektet rammerne for en arenasal, som bliver blandt de bedste i verden, hvad angår publikumskomfort, akustik og funktionalitet for de optrædende kunstnere, for de deltagende sportsudøvere og ikke mindst for gæsterne.

Bygningen får en åben stueetage og et offentligt tilgængeligt plateau i førstesalsniveau, som inviterer til et rigt byliv med trapper til ophold og attraktive byrum, der giver plads til ophold i sol og læ. Med placeringen i Ørestad Syd er det visionen, at Royal Arena skal bidrage til at fremme idrætslivet, kulturlivet, bylivet og den økonomiske udvikling i Danmark.

 

Designteamet 3XN forklarer baggrunden for designet:

 

"Vores ambition var at skabe en arena, som udover at lægge hus til en masse fantastiske sports-og musikoplevelser, også er en katalysator for forskellige lokale aktiviteter og arrangementer til glæde for beboere og besøgende. Derfor er området omkring arenaen designet til at kunne bruges som fx. event- eller sportsplads, ligesom den offentligt tilgængelige foyer sagtens kan anvendes til marked eller udstillinger", fortæller partner og kreativ direktør i 3XN, Kim Herforth Nielsen.

"Arkitektonisk er arenaens design opdelt i en plint og en top. Plintens organiske former skaber en række pladser og nicher, som dels kan bruges til rekreative formål, og som dels bidrager til at regulere de mange tilskueres færden. Toppen har en semi-transparent facade, hvor teglfinner, i en varm gylden farve, bølger sig om bygningen i en cirkulær bevægelse. Tegl er et materiale, som vi har lang tradition for at anvende i Danmark. Det er holdbart og robust, og giver arenaen djærvhed. Teglfinnernes bølgende bevægelse tilfører yderligere et legende og elegant udtryk til bygningen", forklarer partner og konkurrencechef i 3XN, Jan Ammundsen. Glasset mellem teglfinner får bygningen til at fremstå som åben og lettilgængelig samtidig med, at foyerområdet får naturligt lys.

 

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev er glad for de perspektiver, Royla Arena rummer: "Vi har i mange år haft en vision om at styrke idrætslivet, kulturlivet og bylivet i København. Nu bliver det snart til virkelighed, så København kan tilbyde omverdenen bedre, bredere og større nationale og internationale arrangementer end nogensinde. Vi vil kunne afvikle koncerter og shows af enhver art, ligesom man vil kunne afvikle arrangementer og mesterskaber inden for en lang række idrætsgrene som håndbold, ishockey og bordtennis. Kort sagt – arenaen vil styrke vores internationale profil, og den er lige, hvad vi har sukket efter i årevis."

 

Læs mere på www.3xn.dk

Arena CPHX P/S
Jarmers Plads 2
DK-1551 København V
Tlf. 70 11 66 66

Byggeplads
Hannemanns Allé 18
2300 København S